Jacks Biler / Nyheder / Krise? Hvilken krise?

21-02-2009

Brugtvogns­forhandler i Blommenslyst mærker ingen tegn på krise. Tværtimod!

"Her går det ekstra godt. Kunderne køber nu billigere biler, og derfor er min omsætning ikke faldet i takt med andres."

Sådan lød noget af indholdet i en mail, Kør Godt-redaktionen modtog, så vi ilenede straks ud på landevejen med kurs mod Blommenslyst ved det vestlige indkørsel til Odense. Her holder en-mandsforretningen Jacksbiler til. Det har den gjort i godt et år efter i sine første syv leveår at have haft domicil på Hjallesevej i Odense.

Manden bag, Jack Hansen, viser rundt i de renoverede bygninger, hvor der ud over udstilling er lokale med lift og lokaler til klargøring.

Det primære marked for Jack Hansen er biler i prislejet fra 10.000-50.000 kroner, og de sælger nærmest som varmt brød.

- Jeg får en masse biler i 100.000 kroners klassen ind. I stedet tages en mindre og billigere med hjem, og de dyrere biler sælger jeg videre til andre forhandlere, eller de bliver eksporteret, forklarer Jack Hansen, der også har et nært samarbejde med SMC specielt om Seat, men også VW.

Ikke meget for at forhandle

Så godt som alt, hvad der forlader forretningen, er nysynet, og det er ikke mange dage, Jack Hansen har de enkelte biler i sin varetægt, før de er "skudt af" igen.

- Der kan naturligvis forhandles om prisen, men det er yderst sjældent. Mine kunder ved, at når jeg har sat en pris, er det den rigtige, og da mange af mine kunder er gengangere, kan jeg kun tage det som udtryk for, at det er reelle handler, der indgås, fortsætter Jack Hansen.

Han er uddannet klejnsmed, men har altid interesseret sig for biler.

Derfor arbejdede han i en årrække som klargøringsmand, og da han vedvarende konstaterede, at netop de biler, han havde støvsuget, poleret og shinet up generelt, var de, der blev solgt først, valgte han at stå på egne ben.

Ingen dyre biler

Det har været en succes lige fra start, for Jack Hansen har ingen intentioner om at sælge store, dyre biler.

- Det er mit indtryk, at ingen køber brugte biler i prisklassen 150.000-200.000 kroner.

- Så venter de i stedet og køber helt nyt. Derfor er der plads til en forretning som min, og jeg klager absolut ikke.

- Krise er noget, der tales om. Bare ikke i min forretning, for her går det hurtigt, fortsætter Jack Hansen.

Han er alene i forretningen, og han reparerer ikke. I stedet han har samarbejde med et etableret værksted, og skulle det endelig knibe for en kunde at klare betalingen, er Jack Hansen også formidler af finansieringen.

- En del af mine kunder er førstegangskøbere. Andre har været her før og køber nu husstandens anden bil, og jeg har kunder fra Fyn og store dele af Sjælland.

- Reklamationer kan jeg tælle på en hånd. Det synes jeg er tilfredsstillende, specielt når man tænker på det prisleje, mine biler ligger i, siger Jack Hansen.

På vejen ud af forretningen stopper vi ved det, der for alvor fangede opmærksomheden, da man trådte ind.

En godt 40 år gammel Ford Mustang Shelby, som Jack Hansen "blæser af" i sommermånederne.

Kigger man på prisskiltet, er Mustangen godt 10 gange så dyr som mange af de øvrige biler, der sælges fra lokalerne i Blommenslyst.

- Jeg vil helst ikke af med den, men alt kan købes for penge, slutter Jack Hansen.

Kilde: fyens.dk

Nyhed
Kia

Kia Rio

CVVT Limited
Kia Rio CVVT Limited